Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

1 min lästid

Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
EUR/SEK

EUR/SEK valutakurs och valutaomvandlare – Omvandla Euro till SEK

Nedan finner du aktuell och historisk prisdata för valutaparet EUR/SEK och kan även använda vår smidiga valutaomräknare för att omvandla europeiska Euro till svenska kronor.

Lär dig mer om europeiska euron vs svenska kronan

Inom EU (Europeiska Unionen) används valutan Euro (EUR), som är en av världens mest handlade valutor. Valutan används bland annat i länder som Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Finland, Grekland osv. Alla EUs medlemsländer använder inte Euro, men valutan går enkelt att växla till lokala valutor och kan ibland användas som betalning även om det inte är den officiella valutan.

Euron skrivs ofta med tecknet € och är den valuta som används i euroområdet, också kallat Euroland. Valutakoden är EUR och en euro delas in i 100 cent (¢).

Euron är en så kallad världsvaluta, som är styrande för många andra valutor. Det betyder att när eurokursen ändras kommer de valutor som är knutna till eurokursen också att förändras på motsvarande sätt.

Valutaparet EUR/SEK är också, precis som alla andra valutapar, känsligt för relativa penningpolitiska förväntningar och händelser som exempelvis räntehöjningar eller sänkningar från europeiska centralbanken (ECB) och svenska Riksbanken (Sveriges centralbank).

Växla svenska kronor (SEK) till Euro

Hur mycket är en euro värd? Använd vår smidiga valutaomvandlare här på sidan för att se värdet på en euro idag, uttryckt i svenska kronor. Alltså, hur många euro du får för en krona, det vill säga valutakursen SEK till EUR eller vice versa, EUR till SEK.

EUR till SEK – Omvandla USA-dollar till svensk kronor

Diagram valutakurs EUR till SEK

Aktuella valutakurser för fler populära valutapar