Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för fem aktier, lanserar utdelningsportfölj med tolv bolag

Börsveckan rekommenderar köp av de fem aktierna Semcon, Intrum, Rugvista, Pricer och Peab i årets första utgåva. Tidningen ger rådet avvakta för Skanska och Cibus.

Börsveckan presenterar också traditionsenligt sin nya utdelningsportfölj, som för 2022 består av de tolv bolagen Byggpartner, Bulten, Coor, Intrum, Kindred, NCC, Peab, Pricer, SEB, Semcon, Telia och Volvo.

Konsultbolaget Semcon uppvisar äntligen organisk tillväxt och en fin marginaltrend. Balansräkningen medger också höga utdelningar. Börsveckan ger köpråd och tar in aktien i utdelningsportföljen.

Intrum har länge underpresterat på börsen och värderingen har fallit stadigt de senaste åren. Mycket elände är diskonterat till en värdering på p/e 8 och en direktavkastning på drygt fem procent. Tidningen ger köpråd och tar in aktie i utdelningsportföljen.

Rugvista som säljer mattor online har nu en betydligt attraktivare värdering sedan aktiekursen fallit rejält. Börsveckan höjer sitt råd från avvakta till köp.

Pricer hade ett mellanår 2021 till följd av tillfälliga pandemieffekter på kostnadssidan. Redan 2022 ser det bättre ut och aktien lockar efter kursfallet. Tidningen ger köpråd och tar in aktie i utdelningsportföljen.

Byggbolaget Skanska är rimligt värderad och lockar inte Börsveckan som föredrar NCC och Peab, rådet blir avvakta.

Fastighetsbolaget Cibus lockar investerare med månadsutdelning och aktien har gått strålande. Tidningen ger rådet avvakta och anser att det finns mer spännande utdelningsaktier.

Peab imponerar och mycket talar för att det fortsätter framöver, bedömer Börsveckan som ger köpråd samt tar in aktien i utdelningsportföljen.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bulten

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt