Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Pressmeddelande

Alimak Group publicerar Års- och hållbarhetsrapport för 2022

2022 var ett mycket bra och viktigt år för Alimak Group, då vi fortsatte att framgångsrikt driva våra initiativ för lönsam tillväxt i linje med New Heights-programmet.

Med kund- och personalfokuserad, decentraliserad och kostnadseffektiv organisation resulterade året i rekordhög orderingång och rörelsemarginal. Alimak Group välkomnade också cirka 1 100 kompetenta medarbetare genom förvärven av Tractel och Tall Crane.

Under året fortsatte vi vår produktutveckling och levererade flera spännande produkter och servicelösningar. Vi lanserade också de första testerna av kundportaler där tekniska manualer, realtidsdata och serviceinformation kan nås.

Alimak Group gjorde goda framsteg mot hållbarhetsmålet att minska CO2-avtrycket med 30% över hela vår värdekedja fram till 2025. Under 2022 arrangerade vi också – för första gången – en global hållbarhetsvecka.

Läs mer om Alimak Groups strategiska prioriteringar, resultat och hållbarhetsarbete i Års- och hållbarhetsrapporten 2022.
Denna finns tillgänglig på Alimak Groups hemsida, corporate.alimakgroup.com.

Rapporten kommer även att tryckas i en begränsad upplaga och kan beställas från investor@alimakgroup.com.

För mer information, vänligen kontakta:

Sylvain Grange, finansdirektör, Alimak Group
sylvain.grange@alimakgroup.com

Johnny Nylund, kommunikationsdirektör, Alimak Group, +46 76 852 5759
johnny.nylund@alimakgroup.com

Om Alimak Group
Alimak Group är en global leverantör av hållbara vertikala transportlösningar och lösningar för arbete på höjd, noterat på Nasdaq Stockholm. Med närvaro i mer än 120 länder utvecklar, tillverkar, säljer och utför vi service på koncernens transportlösningar och lösningar för arbete på höjd med fokus på att tillföra kundvärde genom högre säkerhet, ökad produktivitet och bättre kostnadseffektivitet. Koncernen har en stor installerad bas av hissar, servicehissar, temporära och permanenta accesslösningar, plattformar och byggnadsunderhållsenheter runt om i världen. Portföljen omfattar även skyddsutrustning för höjdsäkerhet, lastmätning och kontroll, lyft och hantering samt en global affärsmodell för service, med återkommande intäkter från reservdelar och tjänster såsom inspektion, certifiering, underhåll, renoveringar, utbyten och utbildning. Koncernen grundades i Sverige 1948 och har sitt huvudkontor i Stockholm, 24 produktions- och monteringsanläggningar i 15 länder och cirka 3 100 anställda. corporate.alimakgroup.com

Bifogade filer

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alimak

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alimak

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.