Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Zenicors EKG får positiv bedömning av Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket

Medicinteknikbolaget Zenicors EKG ger större nytta till lägre kostnad för sjukvården. Det visar en hälsoekonomisk bedömning av olika metoder för att diagnostisera förmaksflimmer i primärvården, utförd av Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV). Det framgår av ett pressmeddelande.

"...användningen av Zenicor-EKG ger större nytta till en lägre kostnad", skriver TLV i sin bedömning.

Förmaksflimmer är en av de vanligaste orsakerna till stroke och idag uppskattas runt 430 000 ha förmaksflimmer i Sverige. 100 000 av dessa fall är odiagnostiserade, skriver bolaget.

- Vi ser naturligtvis positivt på TLV:s rapport. Den bekräftar resultaten från användningen i primärvården i Region Värmland och Region Stockholm som visar att vår metod möjliggör en effektivare diagnostisering och dessutom till en lägre kostnad. Vår förhoppning är att slutsatserna i rapporten leder till att fler regioner implementerar denna vårdkedja i primärvården så att färre patienter i Sverige ska behöva drabbas av stroke på grund av odiagnostiserat förmaksflimmer, säger Mats Palerius, vd Zenicor Medical Systems.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Zenicor Medical

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Zenicor Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt