Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xspray Pharma presenterar poster om XS004 vid hematologisk konferens

Forskningsbolaget Xspray Pharma har presenterat två posters avseende kandidaten XS004 vid hematologiska konferensen ASH (American Society of Hematology). Det framgår av ett pressmeddelande.

XS004 syftar till att vara en förbättrad version av dasatinib (säljs som Sprycel av Bristol Myers Squibb). Sprycel används bland annat mot kronisk myeloisk leukemi (KLM) och sålde för drygt 2,1 miljarder dollar förra året.

"Våra data tyder på att amorfa versioner av dasatinib - XS004 – ett läkemedel tillverkad med vår så kallade HyNap-teknologi har potentialen att ge en jämnare koncentration av läkemedel i blodet. Denna förbättring kan optimera den terapeutiska potentialen av proteinkinashämmare", kommenterar Thomas Walz, medicinsk chef på Xspray Pharma.

Vidare presenterades data som visar att absorptionen av XS004 är mindre pH-känsligt än kristallint dasatinib, vilket tyder på att XS004 kan vara mer kompatibel för sammedicinering med syrahämmande läkemedel.

"Inom KML är det vanligt med samtidig användning av PKI [proteinkinashämmare] och syrahämmande läkemedel. Vi tror att en minskad pH-känslighet hos PKI-läkemedel kan hjälpa fler patienter att dra nytta av behandlingen”, säger Per Andersson, vd för Xspray Pharma.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Xspray Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Xspray Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt