Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xpeng

Xpeng ger svag guidning för första kvartalet - backar i förhandeln

Kinesiska elbilstillverkaren Xpeng rapporterar ett betydande intäktsfall i fjärde kvartalet som också var större än förväntat. Resultatet visade en ökad förlust men mindre än väntat.

Intäkterna föll med 39,9 procent till 5,14 miljarder yuan (8,56). Utfallet kan jämföras med förväntade 5,69 miljarder yuan enligt en analytikerkonsensus från Bloomberg.

Antalet leveranser föll med 47 procent till 22 204 enheter.

Det justerade resultatet per aktie var -1,29 yuan (-0,70), väntat -2,25 yuan.

Xpengs prognos för det första kvartalet 2023 är intäkter på 4-4,2 miljarder yuan och mellan 18 000 och 19 000 levererade enheter. Det motsvarar en minskning på 44-46 procent respektive 45-48 procent från samma period 2022. Båda prognoserna är klart lägre än väntade 5,88 miljarder yuan och 23 631 enheter.

Aktien tappar 1,7 procent i förhandeln i USA.

https://ir.xiaopeng.com/news-releases/news-release-details/xpeng-reports-fourth-quarter-and-fiscal-year-2022-unaudited

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Xpeng Inc

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Xpeng Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.