Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Willaks ordförande Jan Axelsson överväger alternativ för att undvika budplikt

Byggunderleverantören Willak meddelar att 28,90 miljoner teckningsoptioner TO 1 har utnyttjats för att teckna lika många nya aktier i bolaget. Det motsvarar en utnyttjandegrad på 40,6 procent av samtliga teckningsoptioner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det motsvarar ett kapitaltillskott på 7,2 miljoner kronor, men efter kvittning av skulder tillförs bolaget 1,0 miljon kronor. Bolaget har därefter 100,08 miljoner aktier utestående.

Willaks styrelseordförande Jan Axelsson har för egen räkning tecknat 23, 45 miljoner aktier genom utnyttjande av teckningsoptioner. Jan Axelsson äger därefter 39,90 miljoner aktier, vilket motsvarar en ägarandel på 39,8 procent av aktierna i Willak, räknat på det nya antalet aktier i bolaget efter efter utnyttjande av teckningsoptionerna.

"Mot bakgrund av ovan föreligger två alternativ för att undvika budplikt. Första alternativet är att avyttra cirka 10 miljoner aktier inom fyra veckor och andra alternativet är att ansöka om dispens från budplikt hos Aktiemarknadsnämnden. Båda alternativen kommer att övervägas", skriver Willak i ett separat pressmeddelande.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om WilLak

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien WilLak

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt