Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Willaks köpeskilling för iGaming-bolaget är 240 miljoner kronor

Willak har ingått en avsiktsförklaring rörande ett förvärv av ett iGaming-bolag för 240 miljoner kronor, varav 120 miljoner skall betalas med egna aktier till en teckningskurs om 35 öre och 40 miljoner kontant vid ett eventuellt tillträde. Det framgår av ett pressmeddelande. Ytterligare 30 miljoner kronor skall betalas sex månader efter tillträde.

Finwire har sökt företrädare för Willak utan resultat för att reda ut differensen mellan köpeskillingen och de siffror som företaget nämner i pressmeddelandet.

Nästa steg i processen var att genomföra en due dilligence, och nu är steget att inleda slutförhandlingar. Framöver kommer också Willaks nuvarande verksamhet att föras över till ett dotterbolag och delas ut. Både förvärvet och avknoppningen kommer att behöva klubbas via en extra bolagsstämma.

"Jag är exalterad över framtidsutsikterna i Willak, då vi arbetat för alla aktieägares bästa, är jag stolt över att vi tar över ett kassaflödespositivt & vinstdrivande bolag. Detta tror jag är nyckeln till att Willak på sikt kommer vara en lönsam investering för våra aktieägares bästa. Att vi samtidigt delar ut det befintliga Willak till aktieägarna, innebär då att man dels behåller sin aktie i 'det nya Willak', & även en aktie i det kommande noterade Willak", uppger vd Martin Axelsson som tillägger att han tror att det varit väl värt väntan.

Det normala när ett bolag genomför en omvänt större förvärv är att det blir om en omprövning av noteringen.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om WilLak

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien WilLak

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt