Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Wicket

Wicket Gaming genomför en riktad emission om 5 miljoner kronor samt tar upp lån

Spelutvecklingsbolaget Wicket Gaming har genomfört en riktad emission om 5 miljoner kronor samt tagit upp ett lån på 15 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kapitalet kommer att användas för att finansiera köpet av Wegesrand Verwaltungsgesellschaft samt finansiera de investeringar som krävs för att accelerera bolagets tillväxt, heter det från spelbolaget.

Emissionen sker till kursen 18 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt om cirka 9 procent mot stängningskursen den 24 maj. Utspädningen blir cirka 4,25 procent. Emissionen innehåller också teckningsoptioner som ifall de utnyttjas kan inbringa ytterligare 7 miljoner kronor till Wicket Gaming. I så fall blir det också en utspädning om 4,07 procent.

Vidare har Wicket Gaming tagit upp ett lån om 15 miljoner kronor från Formue Nord Fokus. Räntan är 12 procent per år och lånet löper till och med den 24 november nästa år. Bolaget har rätten att återbetala lånet i förtid under lånets löptid. Långivaren har rätt att kvitta hela lånet till aktier i till en fast kurs om 25 kronor per aktie under lånets löptid.

Mangold har varit rådgivare åt Wicket Gaming.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Wicket Gaming

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Wicket Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt