Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vultus

Vultus tappar 15,7 procent i premiärhandeln på Spotlight Stock Market

Jordbruksteknikbolaget Vultus började i dag den 20 maj att handlas på Spotlight Stock Market.
Bolaget noterar aktier som handlas med kortnamnet VULTS och teckningsoptioner med kortnamnet VULTS TO 1.

Vultus är ett jordbruksteknikbolag som utvecklar AI-plattformen Fertilizer Ninja för precisionsjordbruk via satelliter. Fertilizer Ninja erbjuder fältspecifika rekommendationer som hjälper lantbrukare att göra snabbare, bättre och djupare bedömningar av deras grödors status. Bolaget är baserat i Lund.

Nyintroduktionen blev fulltecknad. Erbjudandet omfattade 0,95 miljoner units till teckningskursen 11,60 kronor. Varje unit består av två nyemitterade aktier och en vederlagsfri teckningsoption TO 1. Teckningskursen motsvarar därmed 5,80 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 5,48 kronor som högst betalt och 4,69 kronor som lägst betalt. Klockan 10.15 var senast betalt 4,69 kronor. Aktier för måttliga 63 500 kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 4,47 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 21 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Teckningsoptionen handlas samtidigt till 40 öre senast betalt, men omsättningen är bara 960 kronor. Värdet på en unit är därmed 9,78 kronor, vilket är en nedgång på 15,7 procent jämfört med teckningskursen på 11,60 kronor för en unit.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Vultus

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Vultus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt