Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Volta

Volta Trucks vill ta in 200 miljoner euro efter säkrat godkännande för sin ellastbil - Di

Ellastbilstillverkaren Volta Trucks har erhållit ett europeiskt typgodkännande för sin eldrivna 16-tonslastbil Volta Zero. Det innebär att fordonet uppfyller säkerhets- och miljömässiga krav för att kunna köras i EU och Storbritannien.

Samtidigt är bolaget redo att inleda produktionen av fordonet, vilket kommer att ske vid Steyr Automotives fabrik. Volta Trucks har reserverat en produktionskapacitet på 14 000 lastbilar per år, men räknar med att tillverka 1 500 enheter i år.

För att säkra produktionen vill bolaget ta in 200 miljoner euro.

”Med 200 miljoner ska vi bli kassflödespositiva och börja tjäna pengar – förutsatt att vi inte drar ingång ett nytt modellprogram eller lanserar i USA. Men om vi håller oss i Europa med nuvarande modellprogram så behöver vi inte mer än så”, säger grundaren Carl-Magnus Norden till Di Digital.

Norden uppger också att detta förmodligen blir sista rundan innan man kliver in på börsen, vilket han ser ske i slutet av nästa år.

Delägare i Volta Trucks är börsnoterade investeringsbolaget Byggmästare AJA Holding.

https://www.di.se/digital/genombrott-for-svenska-lastbilsutmanaren-ute-pa-miljardjakt/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Byggmästare AJ Ahlström

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.