Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Volkswagen

Volkswagen kommer att investera i gruvor - Reuters

Vertikal integration kan vara på väg tillbaka i näringslivet. Tyska fordonsjätten Volkswagen planerar att investera i gruvor för att på så vis få ned priset på batteritillverkningen. Det uppger Thomas Schmall, vd för Volkswagen Group Components och som är med i koncernledningen, i en intervju med nyhetsbyrån Reuters.

Den tyska bjässen siktar på att bygga upp en väsentlig tillverkning av batterier, vilket sker i PowerCo. Företaget skall inte bara förse de egna fabrikerna utan även andra kunder, exempvis Ford. Långsiktigt skall man producera hälften av det egna behovet.

"Flaskhalsen för råvaror är gruvkapaciteten - därför måste vi investera direkt i gruvorna", säger Schmall.

Några detaljer kring gruvinvesteringarna anges inte.

Flera gruvbolag har som affärsidé att rikta in sig mot metaller som behövs för just batteritillverkning.

https://www.reuters.com/business/autos-transportation/volkswagen-invest-mines-bid-become-global-battery-supplier-2023-03-17/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Volkswagen

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Volkswagen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.