Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vivesto inleder klinisk utveckling av Paccal Vet inom veterinäronkologi

Vivesto inleder klinisk utveckling av den veterinäronkologiska läkemedelskandidaten Paccal Vet, skriver forskningsbolaget i ett pressmeddelande.

En klinisk effektstudie med Paccal Vet i hund inom cancerindikationerna hemangiosarkom och malignt melanom är planerad att starta under andra halvåret i år. Bolaget har tidigare visat på god säkerhet vid behandling av olika cancertyper i hundar.

”De veterinäronkologiska läkemedel som finns att tillgå idag är inte alltid utvecklade för att användas till husdjur och kan vara förknippade med biverkningar och bristande effekt. Med Paccal Vet adresserar vi ett område med stort medicinskt behov av bättre behandlingsalternativ och en marknad i kraftig tillväxt", uppger vd Erik Kinnman i en kommentar.

Han uppger också att tidigare kliniska studier visat på en gynnsam effekt och säkerhet.

"Genom att ändra behandlingsstrategi och gå in i indikationer med stort medicinskt behov har vi sammantaget ett attraktivt utvecklingsläge och förhoppningsvis en relativt snabb väg till marknad. Vi ser nu fram emot att starta den kliniska utvecklingen med målsättningen att kunna ta in första patienten under hösten”, fortsätter Vivesto-chefen.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Vivesto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Vivesto

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt