Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vd

Vd bakom Trumps Truth Social-IPO ber småinvesterare att rösta för affären - NYP

Spac-bolaget Digital World Acquisitions vd Patrick Orlando håller personligen på att be småsparare att godkänna köpet av Donald Trumps sociala mediaplattform Truth Social. Det rapporterar The New York Post med hänvisning till källor.

Orlando uppges ha ringt upp aktieägare som sitter på så lite som 20 aktier för att uppmana dem att ge sin röst till affären.

Omröstningen äger rum den 22 november. Ett nej kan innebära att DWA måste ta in nya miljoner för att hålla igång verksamheten. Om det blir ett ja, och man också får godkänt från finansinspektionen SEC (vilka utreder affären), kan man fortskrida och se Truth Social dra in 1,25 miljarder dollar. Truth Social går för närvarande med förlust.

NYP påpekar att det är i DWA-aktieägarnas intresse att rösta för affären. Detta eftersom aktien handlas över 20 dollar, och om affären uteblir och bolaget måste likvideras, kommer aktieägarna att erhålla bara 10 dollar per aktie.

https://nypost.com/2022/11/17/ceo-behind-trumps-truth-social-ipo-begs-small-investors-for-support-source/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt