Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vattenfall säljer nederländskt kraftverk till RWE för 500 miljoner euro

Vattenfall har tecknat avtal med RWE om att det tyska bolaget från och med den 30 september i år ska ta över det nederländska kraftverket Magnum, som är beläget i Eemshaven. Värdet på försäljningen uppgår till 500 miljoner euro, vilket Vattenfall planerar använda till att investera i den gröna omställningen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Magnums gasdrivna elverk består av tre så kallade kombigångsgasturbiner, som tillsammans har en total kapacitet om 1 410 MW. Anläggningen är också utvecklad för att helt eller delvis kunna drivas på vätgas. I avtalet ingår också en solcellspark med en kapacitet på 5,6 MW.

"I RWE har vi hittat en expert och erfaren köpare på energiområdet med en tydlig roll för framtiden kring Magnum-anläggningen. Detta ger de anställda trygghet och möjlighet att vidareutveckla sig själva och kraftverket", kommenterar Alexander van Ofwegen, chef för Vattenfalls nederländska värmeverksamhet samt finanschef för Vattenfalls verksamhet i Nederländerna.

I och med avtalet kommer alla anställda vid verket föras över i RWE:s regi, framgår det.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om RWE

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien RWE

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt