Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

USA på gång med nya sanktioner mot Ryssland och Kina - WSJ

USA väntas under fredagen tillkännage nya sanktioner mot Ryssland och Kina, enligt uppgifter till Wall Street Journal.

Sanktionerna kommer att riktas bland annat mot ryska försvarsbolag som handlat in drönare som använts i Ukrainakriget, samt kinesiska bolag som bedriver olagligt fiske i Stilla havet.

Därutöver kommer sanktioner utfärdas mot ryska individer som begått människorättsbrott mot fångade ukrainare, samt mot Rysslands valkommission som är bedräglig och har möjliggjort Vladimir Putins styre i nästan ett kvartssekel.

Majoriteten av sanktionerna väntas utfärdas under Global Magnitsky Act, en lag namngiven efter en visselblåsare som dog i ryskt häkte efter att ha anklagat myndighetsanställda för korruption.

Under amerikanska sanktioner fryses alla tillgångar inom USA:s jurisdiktion, och det blir även förbjudet att resa till USA samt att göra affärer med amerikanska bolag.

https://www.wsj.com/articles/u-s-to-levy-human-rights-sanctions-on-russia-china-11670547885

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt