Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Uppgörelse kring amerikanska skuldtaket allt närmare

En uppgörelse kring det amerikanska skuldtaket närmar sig. Parterna uppges vara bara 70 miljarder dollar ifrån varandra, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Överenskommelsen ser inte heller ut att bli ett dokument på flera hundra sidor, utan en betydligt kortare variant med viktiga punkter, däribland hur mycket som får spenderas på militären. Andra utgiftsområden som bostadsbyggande och utbildning låter man lagstiftare få enas om senare.

Samtalen har enligt CNBC fått ny fart efter att kreditvärderingsinstitutet Fitch satt negativa utsikter på USA:s kreditbetyg. Man har indikerat att det kan bli tal om en nedgradering av betyget om inte skuldtaket höjs före den 1 juni, när statsapparaten kan bli utan pengar att betala offentligt anställda.

Ett tecken på att förhandlingarna närmar sig sitt slut är att det mest konservativa blocket hos republikanerna kommit med krav, vilket de vanligen gör när samtalen närmar sig en kompromiss, skriver CNBC.

https://www.cnbc.com/2023/05/25/debt-ceiling-negotiations-biden-republicans.html

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt