Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ukraina beskyller banker i USA och Europa för att indirekt stödja Ryssland - FT

Ukrainas ekonomiska rådgivare Oleg Ustenko anklagar banker i Europa och USA för att förlänga kriget genom att ge krediter till företag som fraktar rysk olja. Det skriver Financial Times och hänvisar till brev som skickats till banker i Europa och USA.

I breven som bland annat skickades till Citigroup och Crédit Agricole anklagades banker för att ge krediter till ryska företag som indirekt stödjer Rysslands krig i Ukraina.

"Enligt min uppfattning begår de krigsförbrytelser för att de hjälper Putinregimen på det här specifika sättet och de stödjer regimen", sade han och hävdade att ryska olje- och gasintäkter finansierar inköp av raketer och missiler som används mot ukrainare.

Citigroup och Crédit Agricole svarade inte direkt på Ustenkos kommentar, men upprepade sina tidigare uttalande om att avbryta och minska verksamheten i Ryssland. HSBC avböjde att kommentera.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Credit Agricole

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Credit Agricole

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt