Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ubisoft

Ubisoft minskade intäkterna något - guidar för 20-procentig rörelsemarginal

Franska spelutvecklaren Ubisofts justerade intäkter minskade 2,6 procent till 726,9 miljoner euro under tredje kvartalet, jämfört med samma period i fjol. Omsättningen var i linje med bolagets reviderade mål på cirka 725 miljoner euro.

Vidare kommunicerar Assasins Creed-utvecklaren att de återigen ska uppnå en rörelsemarginal på 20 procent på medellång sikt.

"Vi räknar med att vi under de kommande åren, med stöd av ett mycket starkt utbud, successivt kommer tillbaka till en rörelsemarginal på över 20 procent på medellång sikt", belyste finanschef Frederick Duguet vid ett samtal med analytiker, skriver Reuters.

Förra året uppnådde Ubisoft en rörelsemarginal på 19,1 procent, jämfört med 21,1 procent under pandemidopade 2020-21. Gamingmarknaden beräknas ha krympt med 4,3 procent under 2022, skriver Reuters.

Bolaget har under de senaste åren tampats med spelförseningar och varnade förra månaden för den största rörelseförlusten i sin historia, samtidigt som man lovade att fokusera på stora titlar efter att ha skrotat sju projekt sedan juli.

Efter att ha rasat med 40 procent under 2022 har Ubisoft-aktien handlats ned ytterligare 22 procent i år. I dag lyfter aktien drygt 4 procent på Parisbörsen.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Ubisoft Entertainment

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Ubisoft Entertainment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt