Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Twiik genomför nyemission - skall tillföra 12,1 miljoner kronor

E-träningsplattformen Twiik har beslutat om en företrädesemission av units om 12,1 miljoner kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare, villkorat av bolagsstämmans efterföljande godkännande. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Vårt mål är att bli en ledande plattform för onlineträning för tränare och gym. Emissionen ger oss möjlighet att utveckla och expandera vår affär ytterligare. Dels genom fortsatt uppskalning av vår existerande SaaS-tjänst mot tränare och gym, dels genom fortsatt utveckling av vår teknikplattform för att möjliggöra nya produkter och tjänster”, säger Twiiks vd Anders Gran i en kommentar.

Vid överteckning har styrelsen möjlighet att besluta om en övertilldelning motsvarande högst 20 procent av erbjudandet. Varje unit består av tre aktier och tre teckningsoptioner av serie TO 2. Teckningskursen i företrädesemissionen uppgår till 3,60 kronor per unit motsvarande 1,20 kronor per aktie. Aktieägarna erhåller en uniträtt per aktie och två uniträtter ger rätt att teckna en unit. Sista dag för handel i bolagets aktier inklusive rätt att erhålla uniträtter är den 1 juni.

Twiik har säkrat teckningsåtaganden om cirka 42,3 procent av emissionen samt garantier om cirka 27,7 procent. Totalt är emissionen således säkerställd till cirka 70 procent. Twiik kan tillföras 12,1 miljoner kronor före emissionskostnader.

Om samtliga teckningsoptioner utnyttjas kan bolaget tillföras ytterligare 24,2 miljoner kronor före emissionskostnader.

Emissionen kommer att behöva klubbas vid en bolagsstämma den 30 maj.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Twiik

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Twiik

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt