Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Truth

Truth Socials spac-partner misslyckas med att samla ihop stöd för sammanslagning

Truth Socials spac-partner, Digital World, har misslyckats med att samla tillräckligt med stöd från sina aktieägare för att förlänga ett avtal parterna emellan. Digital World sökte stöd om att förlänga avtalet för sammanslagningen mellan sig och Trump Media & Technology Group (TMTG), Truth Socials moderbolag, rapporterar Reuters som hänvisar till källor.

Sammanslagningen skulle börsnotera TMTG och ge dem runt 1,3 miljarder dollar i kapital. TMTG är den förre presidenten Donald Trumps mediebolag som hanterar den sociala medieplattformen Truth Social, vilken ska fungera som ett alternativ till Twitter.

65 procent av Digital Worlds aktieägare behöver godkänna sammanslagningen. På måndagen hade inte tillräckligt många gjort det. Enligt företagets vd har det varit svårt att övertala aktieägarna, som för det mesta utgörs av individuella investerare.

Enligt Reuters källor har Digital World nu börjat överväga andra alternativ.

https://www.reuters.com/markets/deals/exclusive-deal-partner-trumps-truth-social-fails-get-backing-spac-extension-2022-09-06/

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt