Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Truth

Truth Socials spac-partner misslyckas med att samla ihop stöd för sammanslagning

Truth Socials spac-partner, Digital World, har misslyckats med att samla tillräckligt med stöd från sina aktieägare för att förlänga ett avtal parterna emellan. Digital World sökte stöd om att förlänga avtalet för sammanslagningen mellan sig och Trump Media & Technology Group (TMTG), Truth Socials moderbolag, rapporterar Reuters som hänvisar till källor.

Sammanslagningen skulle börsnotera TMTG och ge dem runt 1,3 miljarder dollar i kapital. TMTG är den förre presidenten Donald Trumps mediebolag som hanterar den sociala medieplattformen Truth Social, vilken ska fungera som ett alternativ till Twitter.

65 procent av Digital Worlds aktieägare behöver godkänna sammanslagningen. På måndagen hade inte tillräckligt många gjort det. Enligt företagets vd har det varit svårt att övertala aktieägarna, som för det mesta utgörs av individuella investerare.

Enligt Reuters källor har Digital World nu börjat överväga andra alternativ.

https://www.reuters.com/markets/deals/exclusive-deal-partner-trumps-truth-social-fails-get-backing-spac-extension-2022-09-06/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt