Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Trumps

Trumps spac-affär hotas av federal utredning

Den tidigare amerikanske presidenten Donald Trumps sociala mediaplattform Truth Socials väg till börsen har stött på hinder. Detta sedan bolagets spac-partner Digital World Acquisition Corporation, DWAC, fått krav om att lämna ut dokument till en federal jury, rapporterar CNBC med hänvisning till inskickade dokument.

Juryn i New York kräver att bolaget tillhandahåller samma dokument som tidigare begärt av finansinspektionen SEC, som bedriver en civilrättslig utredning. Bland annat ska DWAC överlämna dokument som omfattar kommunikation och individer kopplade till riskkapitalbolaget Rocket One Capital.

I DWAC:s styrelse sitter bland annat Rocket One Capitals chefsstrateg Bruce Garelick som meddelade sin avgång på onsdagen.

DWAC varnar att utredningarna kan försena eller resultera i att fusionen med Truth Social inte alls blir av. Detta mottogs inte väl på börsen. DWAC-aktien föll 9,6 procent till 25,16 dollar på måndagen. Aktien stod på över 90 dollar i oktober när affären med Trumps Truth Social blev offentliggjord.

https://www.cnbc.com/2022/06/27/trump-spac-deal-threatened-by-federal-criminal-probe.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt