Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Train Alliance investerar drygt 400 miljoner kronor för ökade godsvolymer på järnväg

Train Alliance, som är verksamma inom järnvägsindustrin, kommer investera drygt 400 miljoner kronor för ökade godsvolymer och järnvägskapacitet i Sigtuna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Train Alliance meddelade tidigare i dag att bolaget tagit över 100 procent av det gemensamhetsägda markbolaget med Kilenkrysset och tog samtidigt över skyldigheten och möjligheten att förvärva de 37 000 kvadratmeter mark av Sigtuna kommun samt gör markbyte från och till Train Alliances befintliga marker på totalt 150 000 kvadratmeter som säkerställer en fortsatt expansionen av Train Alliances anläggningar med riksintresse.

I samband med förvärvet och markbytet så har Train Alliance säkerställt lokalisering och ytor för att kunna expandera de två Riksangelägenheterna, Rikskombiterminalen och Brista/Arlanda Järnvägs-terminal. Expansionen som Train Alliance syftar på är omställningen att styra om fossilbunden trafik till miljövänlig järnvägstrafik, skriver bolaget.

Train Alliances nyinvestering beräknas påbörjas första kvartalet 2023 efter att funktions-utredningsarbetet med Trafikverket färdigställts.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Train Alliance

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Train Alliance

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt