Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tobii

Tobii Dynavox har goda förutsättningar att nå intäktsmålen för 2023/24 - Kepler sätter köp

Teknikbolaget Tobii Dynavox har efter släppet av två nya attraktiva produkter, TD Pilot och TD I-110, skapat sig goda förutsättningar att nå sina mål om att öka de valutajusterade intäkterna under 2023 och 2024.

Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys där man tar upp bevakning av bolaget med rekommendationen köp och riktkursen 25 kronor.

I analysen noteras också uppsvinget i efterfrågan för Tobii Dynavox produkter, vilket Kepler bedömer beror på att målgruppen varit underförsörjd under de senaste två åren på grund av pandemin.

Vidare skriver Kepler att det ser större tillväxtmöjligheter i USA där bolaget har en bred bas av betalande kunder och en historik av att kunna öka marknadspenetrationen och försäljningen genom ökad försäljningsrepresentantation i USA.

Om själva värderingen skriver Kepler att bolaget är attraktivt värderat på nuvarande nivåer. Baserat på egna uppskattningar handlas Tobii Dynavox till en rabatt på 2 procent för nästa år och 12 procent för 2024.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Tobii Dynavox

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Tobii Dynavox

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt