Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tectona Capital föreslår fusion med Cardeon

Investeringsföretaget Tectona Capital föreslår ett omvänt förvärv av investmentbolaget Cardeon efter att man avyttrat sina tillgångar, Tryout och intressebolaget Sweteak.

Affären kräver ett godkännande på en extra bolagsstämma. Ägare som sitter på 23,3 procent av kapitalet och 46,6 procent av rösterna avser att rösta för.

Efter genomförd fusion kommer aktieägarna i Cardeon sammanlagt att äga 92,54 procent av kapitalet och 86,66 procent av rösterna i det sammanslagna bolaget, som också får namnet Cardeon. De nuvarande aktieägarna i Tectona kommer sammanlagt att äga 7,46 procent av aktierna och 13,34 procent av rösterna i det nya bolaget. Ett fusionsdokument är beräknat att publiceras den 8 augusti. Cardeon har 1 500 aktieägare.

Efter genomförande av fusionen förväntas Tomas Kramar (ordförande), Masoud Khayyami, Ulf Bladin och Thomas Jensen ingå i styrelsen och Masoud Khayyami vara vd för det nya sammanslagna bolaget.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Cardeon

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Cardeon

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt