Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tbd30s

Tbd30s justerade ebitda-resultat var 6,9 miljoner kronor

Tbd30, som har förvärvat Spolargruppen, redovisar en förlust på sista raden. Bolaget letar efter nya förvärv.

Omsättningen uppgick till 115,9 miljoner kronor. Kvartalet är det säsongsmässigt svagaste för Spolargruppen.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 6,9 miljoner kronor, med en justerad ebitda-marginal på 6,0 procent.

Justerat ebita-resultat blev -2,9 miljoner kronor. Rörelseresultatet blev -11,3 miljoner kronor. Resultatet före skatt var -6,8 miljoner kronor. Resultatet efter skatt blev -4,5 miljoner kronor. Resultat per aktie hamnade på -0,3 kronor.

"Som en del i ambitionen att etablera Spolargruppen som nordisk marknadsledare genomförs och planeras förvärv såsom hittills i år 021 Fastighetsteknik och Greenpipe, varav det senare förväntas kunna utgöra stomme för tillväxt i Danmark. Härtill ser vi att rena nyetableringar kan utgöra ett komplement", skriver vd Anders Lönnqvist i rapporten.

Hittills har det skett i Lidköping. Satsningen har bidragit med 2 miljoner kronor i omsättning, men belastat resultatet med 1,1 miljoner kronor i etableringskostnader.

"Förväntan är att Lidköping inom några år kommer att bidra med 20 miljoner kronor i nettoomsättning med en justerad lönsamhet i linje med Spolargruppens finansiella mål. Fler liknande nyetableringar planeras", uppger Tbd30-chefen.

Företaget ser goda förutsättningar till en bra avslutning på året. Lönsamhetsmålet om 15 procents ebita-mariginal kommer inte att nås i år.

Tbd30 har byggt upp en ökad overheadfunktion som på sikt kommer att minska som andel av omsättningen, men det har kortsiktigt påverkat lönsamheten.

"Under kvartalet har några sena projektstarter inom rörinfordringsverksamheten haft en negativ påverkan på intäkter och resultat. Resultatet har även påverkats av åtgärder för att bygga upp bolagets centrala funktioner. Dessa syftar till att effektivisera flöden, kunna hantera större volymer och bättre stödja verksamheten med tjänster som idag delvis produceras lokalt eller inte alls", uppger Anders Lönnqvist.

Tbd30, MkrQ3-2022
Nettoomsättning115,9
EBITDA, justerat6,9
EBITDA-marginal, justerad6,0%
EBITA, justerat-2,9
Rörelseresultat-11,3
Resultat före skatt-6,8
Nettoresultat-4,5
Resultat per aktie, kronor-0,3


http://media.finwire.com/media/FWS007E738-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om tbd30

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien tbd30

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt