Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tbd30,

Tbd30, som förvärvat Spolargruppen, redovisar rörelseförlust i andra kvartalet

Spac-bolaget Tbd30, som har förvärvat Spolargruppen i Sverige, släpper sin delårsrapport för det andra kvartalet 2022. Siffrorna avser perioden 28 april till 30 juni, då koncernen bildades den 28 april. Aktien har också flyttat till First North.

Nettoomsättningen var 104,9 miljoner kronor, bestående huvudsakligen av intäkter från relining och spoling.

Justerat ebitda-resultat var 19,4 miljoner kronor. Den justerade ebitda-marginalen var 18,5 procent.

Rörelseresultatet blev -6,2 miljoner kronor.

Resultatet före skatt var -3,2 miljoner kronor.

Nettoresultatet uppgick till -0,8 miljoner kronor.

Resultatet per aktie var -0,10 kronor.

- Under våren skrev Tbd30 svensk börshistoria genom att vara den första att genomföra en så kallad de-spac. Tiden som spac är därmed över. Förvärvet av Spolargruppen etablerar bolaget som marknadsledande inom sitt segment och som en betydande aktör för fastighetsägarens underhåll och vidareutveckling av rör och kanaler, kommenterar vd Anders Lönnqvist i delårsrapporten.

- Vi ser tillsammans med dessa entreprenörer stor potential i att vidareutveckla Spolargruppen, från dess marknadsledande position inom spolning och rörinfordring i Sverige idag till att inledningsvis nå samma position på nordisk nivå. Vi ser även möjligheter att expandera tjänsteportföljen till närliggande områden där Spolargruppen har kompetens och marknadskanaler, och som kan tillföra ytterligare tillväxtpotential och aktieägarvärden.

- Den marknad Spolargruppen verkar på visar god marknadstillväxt men är samtidigt fragmenterad innebärande goda möjligheter att växa såväl organiskt som genom förvärv. Sedan förvärvet av Spolargruppen genomfördes har hittills ett kompletterande förvärv genomförts som stärkt marknadspositionen i Mälardalen.

- Spolargruppens fina utveckling sedan den nya koncernen bildades inger tillförsikt och uppvisar en god återhämtning sedan årets inledning som då påverkades av covid-utbrottet efter årsskiftet.

- Inför hösten är våra förväntningar att vi ska kunna stärka verksamheten genom fler värdeskapande förvärv i linje med vår kommunicerade strategi och därmed ta ytterligare steg mot vår ambition att etablera oss som marknadsledare även i ett nordiskt perspektiv, avslutar Anders Lönnqvist.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om tbd30

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien tbd30

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt