Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tbd30

Tbd30 etablerar Spolargruppen i Danmark genom förvärv

Spac-bolaget Tbd30:s helägda dotterbolag Spolargruppen Sverige har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i danska Greenpipe, vilket därmed etablerar Spolargruppen i Danmark. Det framgår av ett pressmeddelande.

Greenpipe är huvudsakligen verksamt inom fastighetsrelaterad relining i Köpenhamnsregionen och har 25 anställda. Greenpipe förväntas 2022 växa med 45 procent jämfört med 2021 och omsätta 65 miljoner kronor. För 2022 förväntas en ebitda-marginal på omkring 20 procent.

Förvärvet regleras kontant och finansieras genom interna medel. Utöver den initiala köpeskillingen om knappt 84 miljoner kronor, som utgör merparten och där del avses återinvesteras i Tbd30-aktier, kan en tilläggsköpeskilling baserad på förbestämda resultatmål tillkomma efter utgången av 2024.

Förvärvet av Greenpipe beräknas slutföras omkring den 30 september och förväntas bidra till Tbd30:s vinst per aktie för innevarande år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om tbd30

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien tbd30

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt