Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tbd30-bolaget

Tbd30-bolaget Spolargruppen gör ett förvärv

Spac-bolaget Tbd30 har via dotterbolaget Spolargruppen ingått avtal om förvärv av Gerox. Köpeskillingen är 37,5 miljoner kronor på kassa och skuldfri basis, enligt ett pressmeddelande.

Gerox verkar inom geoenergisektorn och bedriver projektering, installation och driftövervakning av värmeundercentraler. Bolaget har bland annat en stark position i Stockholm där merparten
av kunderna är bostadsrättsföreningar. Verksamheten omsätter cirka 60 miljoner kronor med en ebita-marginal på runt 12 procent.

Köpet av Gerox uppges stärka Spolargruppens erbjudande mot kommersiella fastighetsförvaltare och flerbostadshus.

"Med samma kundkanaler och ett tjänsteerbjudande som består av hållbara fastighetstjänster ser vi Gerox som ett perfekt komplement till Spolargruppen", kommenterar Anders Lönnqvist, vd för Tbd30.

Utöver omnämnda köpeskillingen kan det också bli aktuellt med en tilläggsköpeskilling baserad på förbestämda resultatmål. Denna betalning kan tillkomma efter utgången av 2024.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om tbd30

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien tbd30

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt