Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tallink Silja chartrar ut två fartyg till Nederländerna - personal varslas

Tallink chartrar ut fartygen Galaxy och Silja Europa till Nederländerna. Den svenska besättningen varslas nu på grund av arbetsbrist, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Silja Europa och Galaxy chartras med teknisk besättning för att tillhandahålla boende i Nederländerna. Perioden avser sju månader med start 20 september för båda fartygen. Det finns även möjlighet för förlängning med tre månader för båda fartygen.

"Charteravtalen är i dagsläget nödvändiga för att få en stabil ekonomi för en längre tid framöver. Avtalet gällande Galaxy innebär dock för oss i Sverige att 265 personer i besättningen inom Tallink Silja AB nu kommer att varslas om arbetsbrist vilket är fruktansvärt tråkiga nyheter", säger Ats Joorits, vd på Tallink Silja.

Tallink Silja påbörjar nu samtal med berörda fackförbund. Kunder vars resor påverkas kommer kontaktas.

https://www.mynewsdesk.com/se/tallinksilja/pressreleases/tallink-grupp-chartrar-ut-tvaa-fartyg-till-nederlaenderna-svensk-besaettning-varslas-om-arbetsbrist-3195935

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Tallink Grupp

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Tallink Grupp

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt