Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Syncro Groups affärsmodeller gynnas av det makroekonomiska klimatet - vd

I morse släppte plattformsbolaget Syncro Group en rapport som föll marknaden i smaken och vid 11-tiden handlas aktien upp runt 9 procent på en övrigt negativ börs.

Under tredje kvartalet skedde några stora operativa förändringar med bland annat Ebbe Damm som blev vd och investeringar som gjordes i Syncros teknologi. Finwire hörde med den nya verkställande direktören om hur han ser på det fjärde kvartalet och framtiden.

Vart står Syncro när vi nu stänger Q4 och går in i Q1 2023?

- Vi är väldigt stolta över att kunna meddela att vi under Q4 för första gången någonsin vänder våra operativa verksamheter till vinst. Det har varit ett intensivt förändringsarbete där vi byggt om Syncro från grunden, effektiviserat vår organisation och presenterat ett nytt erbjudande till marknaden, svarar Damm och lyfter fram att bolaget redan nu kan se att Q1 2023 kommer att bli "betydligt bättre" än Q1 2022.

Intäkterna steg med 48 procent under Q4 och bolaget nådde lönsamhet på ebitda-nivå på både CUBE och Collabs. På frågan om vilka faktorer som drivit tillväxten svarar Damm:

- Gigger gör ett starkt kvartal och vi har fått väldigt bra gehör för vårt nya erbjudande inom influencer marketing där vi under Q4 har landat några av våra största affärer någonsin. Både på våra hemmamarknader och globalt. Med Collabs nya plattform kan vi nu påvisa skalbarhet på ett helt nytt sätt, säger han.

Bolaget lanserade nyligen Collabs Freemium och man siktar på att ha 100 kunder i slutet av februari.

- Collabs infrastruktur vilar på en rad tränade AI-modeller som gör affärsmodellen extremt skalbar på globalt nivå utan att vi behöva sätta upp fysiska kontor. Sedan kan vi genom Collabs teknik både effektivisera och skala CUBE:s befintliga affär och samtidigt driva nya användare i form av influencers som inte har egna bolag till Gigger, förklarar Syncro-chefen.

Vidare uppger Damm att Syncro står väldigt bra positionerat i det tuffare makroekonomiska klimatet. Man har anpassat organisation, sitt erbjudande och sina affärsmodeller till detta.

- Vi har byggt en unik AI-teknik som har hög efterfrågan inom områden som växer trots marknadsläget. Vi valde tidigt att inte arbeta emot det ekonomiska klimatet som vi såg var på ingång och har därför skapat en affärsmodell kring Collabs Freemium som gör att vi kan ta stora marknadsandelar på kort tid. Tittar man på Gigger så spelar även där det makroekonomiska klimatet oss i händerna. Allt fler personer söker frilansarbete och allt fler bolag behöver hjälp med allt administrativt arbete kring anställningar och lönehantering, informerar Damm.

- Vi har en enorm tillväxtpotential globalt inom snabbväxande marknader med affärsmodeller som gynnas av det makroekonomiska klimatet, konkluderar den verkställande direktören.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Syncro

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Syncro

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt