Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sustainion förvärvar bolaget EWF Eco - stärker sig inom smarta städer

Industribolaget Sustainion förvärvar EWF Eco, ett bolag verksamt inom Smart City med hållbara stadsmiljöer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen är baserad på dels kontanter men även aktier. Den kontanta delen uppgår till preliminärt 25 miljoner kronor samt genom en apportemission om 12 miljoner aktier. Emissionsdelen innebär en köpeskilling om 14,4 miljoner. Teckningskursen kommer att vara 1,2029 kronor.

"Med förvärvet av EWF Eco så gör vi nu en rejäl satsning inom hållbara stadsmiljöer och jag ser mycket fram emot att tillsammans med grundarna VD Per Järnebrink och CFO Mats Järnebrink fortsätta utveckla detta fina bolag och vi ser tydliga synergier med övriga bolag inom gruppen, t.ex. med Vindico Securitys produkter inom säkra laddskåp för bl.a. elcykelbatterier. Med Sustainion som ägare skall vi fortsätta EWFs arbete med att expandera med fler produkter och på fler marknader i Europa samtidigt som vi bygger vidare på segmentet Smart City", säger Brodde Wetter, vd för Sustainion, i en kommentar.

EWF-koncernen omsätter cirka 57 miljoner kronor med ett justerat ebitda-resultat på 6 miljoner kronor och har 13 anställda. Förvärvet planeras att införlivas idag och medför att vinsten per aktie i Sustainion ökar.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Sustainion

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Sustainion

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt