Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Storbanker

Storbanker villiga att betjäna kryptobolag trots bankproblemen i USA

Kryptokonglomeratet Digital Currency Group, DCG, har vänt sig till storbankerna som nya partners för sina portföljbolag efter kollapsen av Silicon Valley Bank, Signature Bank och Silvergate. Det framgår av meddelanden sedda av Coindesk.

Enligt DCG är bland annat Santander, HSBC och Deutsche Bank villiga att ha att göra med dess kryptobolag. Man ska även ha kontaktat Blackrock, JP Morgan och Bank of America.

Utifrån meddelandet framgår det att bankerna är öppna för att inrätta konton åt kryptobolagen. Samtidigt vill de inte vara hur exponerade som helst, varför de avser att inrätta restriktioner.

Utöver storbankerna har DCG även vänt sig till mindre aktörer som Western Alliance och Bridge Bank, samt brittiska Revolut, United Overseas Bank i Singapore och Bank Leumi i Israel.

Coindesk, som ägs av DCG, har sökt kommentar hos flera av bankerna.

https://www.coindesk.com/business/2023/03/14/santander-hsbc-deutsche-and-others-still-willing-to-serve-crypto-clients-after-banking-failures-dcg-says/

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Banco Santander Spain

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt