Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stablecoin-bolaget

Stablecoin-bolaget Circle ställer in spac-affär

Stablecoin-bolaget Circle Internet Financial har avslutat sina försök med att gå till börsen genom en spac. Bolaget planerar dock alltjämt att bedriva en notering. Det framgår av ett pressmeddelande.

Circles besked kommer efter att det hade satt en tidsfrist till den 10 december att gå till börsen genom spac:en Concord Acquisition. Men affären uteblir. Däremot har Circle inte gett upp börsdrömmen.

“Vi är besvikna över att den föreslagna transaktionen inte blev av, men att bli ett publikt bolag är fortfarande en del av Circles kärnstrategi för att öka förtroendet och transparensen”, säger vd Jeremy Allaire.

Circle står bakom USD Coin, som är den näst största stablecoinen med ett marknadsvärde på 43,3 miljarder dollar, enligt Coinmarketcap.

Bolaget blev lönsamt under tredje kvartalet 2022. Man gjorde en nettovinst på 43 miljoner dollar på intäkter av 274 miljoner dollar. De likvida medlen uppgick till nästan 400 miljoner dollar vid periodens utgång.

https://www.circle.com/en/pressroom/circle-and-concord-acquisition-corp-mutually-agree-to-terminate-proposed-business-combination

https://www.wsj.com/articles/stablecoin-firm-circle-ends-spac-deal-11670264218

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt