Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spelinspektionen

Spelinspektionen har beviljat de tre första tillstånden för spelprogramvara

De tre första tillstånden för spelprogramvara har beviljats. De aktuella bolagen har alla fått tillstånd på fem år som börjar gälla den 1 juli 2023, skriver Spelinspektionen på fredagen.

Bakgrunden är att det den 1 juli införs krav på tillstånd för spelprogramvara, ett beslut som fattades av riksdagen i slutet av november förra året. Ansökningar började tas emot den 1 mars och det har kommit in ett 60-tal ansökningar.

Syftet med kravet är att öka kanaliseringen och därmed motverka illegalt spel. Olicensierade speloperatörer ska inte kunna använda sig av leverantörer som tillhandahåller spelprogramvara åt speloperatörer som har licens i Sverige.

De tre aktörer som blev först med att få licens för spelprogramvara är Programutvecklarna i Norrköping, Skill On Net samt Synot Games Limited.

Licensförfarandet är relevant för bolag som Kambi och Evolution som är underleverantörer till speloperatörerna.

https://www.spelinspektionen.se/press/nyhetsarkiv/tillstand-for-spelprogramvara2/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Evolution

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.