Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spactvå

Spactvå ska noteras på Spotlight den 9 december

Spac-bolaget Spactvå har godkänts för notering på Spotlight Stock Market, villkorat av att erbjudandet fulltecknas och att spridningskravet om 300 aktieägare uppfylls. Teckningstiden löper från 15 november till 28 november. Första handelsdag blir preliminärt den 9 december. Det framgår av ett pressmeddelande.

Spactvå är ett ett svenskt förvärvsbolag eller ett spac, special purpose acquisition company, vars syfte är att i samband med notering ta in kapital för att inom 24 månader genomföra förvärv av ett eller flera onoterade målbolag.

Personerna bakom Spactvå är desamma som grundade Spacett som noterades på Spotlight i december 2021 och som i juli 2022 förvärvade målbolaget Tura Scandinavia.

- Efter det framgångsrika förvärvet av Tura Scandinavia med Spacett och en kursavkastning om cirka 40 procent från första handelsdag till den 31 oktober 2022 är det med stor glädje vi nu kan presentera ett nytt förvärvsbolag, Spactvå. Vi ser stora möjligheter att återigen erbjuda onoterade verksamheter en attraktiv struktur för att bli noterade. Vi träffade under våren många intressanta bolag som ser vårt erbjudande som väldigt starkt och vi tror att vi under en kort tid kan bygga upp en stark pipeline av bolag som vill till börsen via Spactvå. I arbetet med Spacett såg vi ett mycket stort intresse från investerare att teckna aktier och vi har därför valt att erbjuda en större del av emissionen i Spactvå för allmän teckning, kommenterar Marcus Bonsib, vd för Spactvå.

Erbjudandet omfattar 4,4 miljoner nyemitterade aktier till teckningskursen 5 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 22 miljoner kronor före emissionskostnader på 0,5 miljoner kronor. Erbjudandet innefattar teckningsåtagande om 12,5 miljoner kronor, vilket totalt motsvarar 56,8 procent av emissionsvolymen. Det finns även en övertilldelningsoption på ytterligare 0,6 miljoner aktier, motsvarande 3 miljoner kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt