Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spactvå

Spactvå ingår avtal om förvärv av Invoicery

Spac-bolaget Spactvå har ingått avtal om förvärv av Invoicery för 150 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Affären finansieras genom befintlig kassa och en nyemission av 23,5 miljoner aktier i Spactvå till kursen 5,50 kronor per aktie.

Invoicery hade förra året en nettoomsättning på drygt 1,44 miljarder kronor med en ebitda på 21,6 miljoner kronor. Bolaget är verksamt i Sverige genom varumärket Frilans Finans, som erbjuder en fintech-tjänst för egenanställda arbetstagare.

"Invoicery har påbörjat en internationell resa och har kapacitet att växa såväl på nya marknader som befintliga. I noterad miljö skapas förutsättningar för ökad kännedom och för accelererad tillväxt. Vi är därför glada att Invoicery valde en notering via Spactvå och är övertygade om att Invoicery kommer att kunna skapa aktieägarvärde i noterad miljö", säger Marcus Bonsib, vd för Spactvå.

Transaktionen är villkorad av godkännande från aktieägare i Spactvå samt en extra stämma i Invoicerys ägarbolag Invoicery Partners. Styrelsen i Invoicery Partners kommer att rekommendera att aktieägarna godkänner förvärvet, står det.

Spactvå är noterat på Spotlight.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.