Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spacetts

Spacetts planerade förvärv har omsatt 331,9 miljoner hittills i år - tillväxt även i maj

Spac-bolaget Spacett presenterar uppdaterad finansiell information för Tura Scandinavia som man ingått avtal om att förvärva från Voxson.

I ett pressmeddelande framgår det att Tuva omsatte för 70,4 miljoner kronor under maj (63,2), vilket motsvarar en tillväxt på 11 procent från samma månad i fjol. Tillväxten under januari till april var 4 procent, vilket kommunicerats sedan tidigare.

Den ackumulerade omsättningen för januari till maj uppgår därmed till 331,9 miljoner kronor (313,9), en ökning på 6 procent.

Tura hade under första kvartalet en nettoomsättning på 206,9 miljoner kronor (187,3), med en ebitda på 19,5 miljoner kronor (14,0). Resultatet efter finansiella poster blev 17,9 miljoner kronor (12,2), en ökning med cirka 47 procent.

Förutom den finansiella informationen framför Spacett också en ny föreslagen utdelningspolicy. Målet är att efter att transaktionen slutförts att Tura ska dela ut mellan 25-50 procent av nettovinsten som utdelning.

Spacett håller årsstämma den 30 juni för att ta beslut om godkännande av förvärvet av Tura.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tura Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tura Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt