Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sony

Sony kapar prognosen för VR2-headsetet rejält efter svag förbeställning - BN (uppdatering)

(lägger till info om Tobii)

Sony har dragit ner prognoserna för satsningen av PlayStation VR2-headsetet rejält. Detta efter att förbeställningarna inte nått upp till förväntningarna och någon väntelista inte är att tala om. Det skriver Bloomberg som har pratat med person med insyn i saken.

Prognosen för leveranserna av VR2-headsetet som släpps 22 februari, uppges ha kapats till hälften, till omkring 1 miljon enheter, i lanseringskvartalet.

Den svaga förbeställningen är ovälkommet för Sony som hoppats att lanseringen av andra generationens headset ska leda till ökad användning av VR-tekniken.

Marknaden idag domineras för närvarande av Meta Platforms Quest-sortiment med 85 procents marknadsandel, enligt IDC-data som nyhetsbyrån hänvisar till.

Sony rankas inte bland de fem största leverantörerna och dess första generationens VR-headset har inte ens säkrat en marknadsandel på 1 procent.

VR2 kommer enbart att fungera med PlayStation 5-konsolen.

Företaget planerar att leverera 1,5 miljoner enheter mellan april och mars nästa år, enligt källorna, en siffra som kan komma att justeras utifrån hur efterfrågan utvecklar sig.

Förra sommaren tecknade Tobii avtal med Sony om att leverera sin eyetracking-teknologi för PS VR2.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Sony

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt