Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Smart

Smart Valor faller med 16,5 procent i premiärhandeln på First North

Schweiziska Smart Valor, som driver en investeringsplattform inom digitala tillgångar, började i dag den 10 februari att handlas på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. Bolaget noterar svenska depåbevis som handlas med kortnamnet SMART SDB.

Erbjudandet att teckna depåbevis blev övertecknat. Smart Valor emitterade 378 000 svenska depåbevis till teckningskursen 57,50 kronor per depåbevis. Ett depåbevis motsvarar en underliggande aktie i bolaget.

Bolaget genomförde även två stycken riktade emissioner, private placements på totalt 110,6 miljoner kronor. En del av kapitaltillskottet går dock till kvittning av konvertibellån och bolaget tillförs 93,3 miljoner kronor i kontantlikvid före emissionskostnader.

Depåbevisen har hittills i dag handlats till 54,90 kronor som högst betalt och 48 kronor som lägst betalt. Klockan 09.30 var senast betalt 48,015 kronor, en nedgång på 16,5 procent jämfört med teckningskursen på 57,50 kronor. Depåbevis för 1,8 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 12,89 miljoner depåbevis utestående och börsvärdet är 619 miljoner kronor räknat på senast betalt.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Smart Valor

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Smart Valor

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt