Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sivers

Sivers Semiconductors tar in finansiering på 75 miljoner kronor

Teknikföretaget Sivers Semiconductors har ingått ett finansieringsavtal med Formue Nord om upp till 75 miljoner kronor, varav 25 miljoner kronor avser ett konvertibelt lån.

Det konvertibla lånet har en teckningskurs om 9,61 kronor, vilket skulle ge en utspädning om cirka 1,1 procent. Tech-bolaget har också fått ett kreditbeslut från en affärsbank om ytterligare 25 miljoner kronor och förhandlar nu om slutgiltigt låneavtal.

Lånefaciliteterna ersätter existerande lånefacilitet om 100 miljoner kronor från Modelio Equity och Exelity. Bolaget återbetalar därmed det utestående lånebeloppet till långivarna om 50 miljoner kronor.

"Med denna lånefacilitet och den tidigare nyemissionen har vi nu säkrat en stark finansieringsbas att fortsätta bygga bolagets tillväxtresa inom de stora tillväxtområden som vi idag adresserar. Målet att växa nettoomsättning med +100 procent samt nå lönsamhet på justerad ebitda-nivå under andra halvåret 2023 står fast", säger Anders Storm, vd för Sivers Semiconductors, i en kommentar.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Sivers Semiconductors

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Sivers Semiconductors

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt