Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sanionas partner Medix har erhållit positivt yttrande om tesofensin i Mexiko

Forskningsbolaget Sanionas samarbetspartner Medix har erhållit ett positivt yttrande från mexikanska tillsynsmyndigheten Cofepris avseende tesofensin för behandling av fetma i Mexiko. Det framgår av ett pressmeddelande.

Yttrandet kommer från Cofepris tekniska kommitté och innebär inte att ansökan om marknadsgodkännande har godkänts eller avslagits. Istället har yttrandet avgetts som ett led i granskningsprocessen för nya molekyler.

Medix har sedan 2016 licensrätten att utveckla och kommersialisera tesofensin i Mexiko och Argentina. Man lämnade in en ansökan om marknadsgodkännande i Mexiko i slutet av 2019.

Enligt Sanionas vd Thomas Feldthus innebär yttrandet från Cofepris att ett viktigt steg tagits mot godkännande av tesofensin i Mexiko.

"Det skulle – förutom att tillgodose ett betydande medicinskt behov på en viktig marknad – också innebära en potentiell ny inkomstkälla för Saniona, som är berättigat till royalties på produktförsäljningen i Mexiko”, säger Feldthus.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Saniona

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Saniona

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt