Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

S&P Global Ratings sänker Storskogens kreditbetyg till BB

Kreditvärderingsinstitutet S&P Global Ratings sänker sitt långsiktiga kreditbetyg för
förvärvskonglomeratet Storskogen till BB med negativa utsikter, från tidigare BB+ med stabila utsikter. Det framgår av ett pressmeddelande.

S&P bedömer att Storskogens utveckling hittills i år har varit sämre än förväntat och att bolaget kommer påverkas av ofördelaktiga makroekonomiska förhållanden under de kommande tolv månaderna.

S&P förväntar att Storskogens justerade skuldsättningsnivå hamnar på 4,0 gånger för 2022, vilket motiverar det sänkta kreditbetyget.

- Vår nuvarande skuldsättningsgrad är inom ramen för vårt finansiella mål på 2-3 gånger. Vi har en ambition att sänka skuldsättningsgraden mot den nedre delen av intervallet och på så vis stärka vår balansräkning. Storskogen har idag en god likviditet och inte något refinansieringsbehov under 2023, vilket gör oss trygga med vår finansiella ställning, säger Lena Glader, finanschef på Storskogen i en kommentar i ett separat pressmeddelande.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Storskogen

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Storskogen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt