Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sämre

Sämre affärsklimat skapar möjligheter för ACQ Bure enligt vd - rörelseförlusten ökade i Q2

Spac-bolaget ACQ Bure redovisar en ökad rörelseförlust under det andra kvartalet 2022, jämfört med året innan.

Bolaget är ett förvärvsbolag som inte genererar några intäkter. Detta medför att bolaget kommer att generera ett negativt resultat fram till att ett förvärv genomförts.

Rörelseresultatet blev -2,4 miljoner kronor (-2).

Resultatet efter skatt blev -2,4 miljoner kronor (-2).

Resultat per aktie hamnade på -0,07 kronor (-0,06).

Likvida medel uppgick till 3 435,6 miljoner kronor (3 455,1).

"Aktiemarknaderna fortsatte att utvecklas negativt under det andra kvartalet. SIX Return Index föll med över 16 procent och under årets första sex månader har det fallit med hela 28 procent. De flesta sektorer har omvärderats, främst p.g.a. hög inflation som drivit upp räntorna. Utvecklingen är därför fortsatt utmanande och framtiden svåranalyserad, men vi bedömer att den samtidigt skapar affärsmöjligheter för ACQ. Sökandet efter ett målbolag fortsätter givetvis", inleder Henrik Blomquist sitt vd-ord.

"Vid etableringen av ACQ för 18 månader sedan hade vi en negativ styrränta och räntebärande instrument generade negativ avkastning. Som en följd av dåvarande situation har ACQ Bures placering av likvida medel på depositionskonto inte genererat någon ränta. Efter de senaste månadernas snabbt stigande inflation har Riksbanken dock vid ett antal tillfällen valt att höja reporäntan samtidigt som takten på obligationsköp sänkts. Resultatet är att avkastningen på svenska statspapper har stigit snabbt under de senaste månaderna", fortsätter Blomquist.

"ACQ Bure har därför ansökt om och av Nasdaq Stockholm blivit beviljat undantag från regeln för Spac-bolag om att deponerade medel ska finnas på ett spärrat bankkonto och därtill erhållit godkännande om att medlen ska kunna placeras i statliga räntebärande instrument. Vi anser att en omplacering av ACQs deponerade medel ligger i samtliga aktieägares intresse. Det är dock helt avgörande att en sådan omplacering ej skall påverka ACQs förmåga eller flexibilitet att genomföra en potentiell affärstransaktion", avslutar Spac-vdn.

ACQ Bure, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Rörelseresultat-2,4-2
Nettoresultat-2,4-2
Resultat per aktie, kronor-0,07-0,06
Likvida medel3 435,63 455,1-0,6%


http://media.finwire.com/media/FWM007911A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ACQ Bure SPAC

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ACQ Bure SPAC

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt