Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sammanslagningen av Dtac och True tar längre tid än väntat

Sammanslagningen av Dtac och True i Thailand verkar ta längre tid än väntat. I ett pressmeddelande meddelar norska mobiloperatören Telenor att villkoren i det frivilliga uppköpserbjudandet (VTO) inte blivit uppfyllda i tid.

Som en del av sammanslagningen lade Telenor och CP Group fram ett frivilligt uppköpserbjudande (VTO). VTO:n annonserades 22 november 2021 med villkor som behövdes bli uppfyllda inom ett år. Eftersom tidsfristen går ut idag och villkoren inte blivit uppfyllda gör det att affären i nuläget inte kan slutföras.

Telenor fortsätter att stödja en sammanslagning och skriver i pressmeddelandet att parterna arbetar för att få till en transaktion under första kvartalet 2023.

"Telenor tror på fördelarna med sammanslagningen och fortsätter att aktivt stödja sammanslagningen av Dtac och True. Telenor och CP Group fortsätter att sikta på en lika stor ägarandel på cirka 30 procent av det sammanslagna företaget", skriver Telenor i en kommentar.

Telenor är majoritetsägare i Dtac.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Telenor

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Telenor

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt