Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Saltx Technology får order värd 16 miljoner kronor - avser första fasen för kalkfabrik

Energilagringsbolaget Saltx Technology har fått en beställning från SMA Mineral på förstudie och projektering av en kalkfabrik. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beställningen är värd 16 miljoner kronor. Parterna ingick ett partnerskap i våras och SMA Mineral köpte då även 15 procent av aktierna i Saltx genom en riktad emission.

"Affären är en viktig milstolpe för SaltX Technology och markerar starten för en ny svensk elektrifierad och klimatneutral kalkindustri", skriver bolaget.

Saltx leverans omfattar Electric Arc Calciner-systemet samt tillhörande projektledning vid uppförandet av fabriken. Den gemensamma målsättningen beskrivs vara att färdigställa en första fabrik med en årlig produktionsvolym på cirka 40 000 ton bränd kalk, som ska levereras till marknaden år 2025. Hela affären för Saltx vid beställning värderas till cirka 100-150 miljoner kronor.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om SaltX Technology

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien SaltX Technology

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt