Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Safe

Safe Lane Gaming bedömer att omlistningsprocess snart är klar

Gamingbolaget Safe Lane Gaming har släppt sin första operativa uppdatering. Det första ämnet som tas upp är Ukrainakriget där bolaget kan meddela att det inte har lett till något större intäktsbortfall.

Längre ned kommenteras även nettoresultatet och hur det hämmas av den höga skuldsättningen och goodwillposten som uppstod i samband med det omvända förvärvet. Bolaget har kunnat uppvisa ett starkt positivt ebitda (senaste bokslutskommunikén) men också ett negativt resultat efter finansiella poster, vilket beror huvudsakligen på räntekostnader och goodwill-avskrivningar.

”På kort till medellång sikt kommer vi fokusera lite extra på vilka åtgärder vi kan vidta för att behandla ovan punkter och således vårt nettoresultat. Ett stort och viktigt steg inom detta område har också skett, genom att slutbetalningen (vilket tidigare kommunicerats) till säljarna av Raketspel om totalt 111,5 miljoner kronor, varav 20 miljoner kronor i teckningsoptioner, nu genomförts”, säger vd Jesper Nord.

När det kommer till omlistningsprocessen på NGM bedömer bolaget att det bara återstår några punkter innan slutligt godkännande. När detta är färdigt kommer bolaget flyttas från observationslistan till ordinarie lista.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Safe Lane Gaming

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Safe Lane Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt