Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ryssland behöver inte mobilisera fler trupper enligt Putin

Ryssland har inget behov att göra en ny mobilisering av trupper till Ukraina eftersom 150 000 soldater ännu inte skickats till frontlinjen. Det sade Putin i ett uttalande, skriver Reuters.

Moskva kallade in fler än 300 000 reservister i en mobilisering under september och oktober och Putin sade att ungefär hälften hade utplacerats i Ukraina. Även om Putin säger att mobiliseringen är över finns rädsla att en andra våg skulle kunna annonseras.

Vidare uppger Putin att Ryssland sannolikt skulle behöva nå överenskommelser med Ukraina i framtiden, men att han kände sig sviken över Minsk-avtalens haveri.

Putin sa att Tyskland och Frankrike – som förmedlade avtal om vapenvila i den belarusiska huvudstaden Minsk mellan Ukraina och ryskstödda separatister i östra Ukraina 2014 och 2015 – hade svikit Ryssland genom att nu förse Ukraina med vapen.

Därutöver sade presidenten att Moskva inte skulle förlora på västvärldens pristak på rysk oljeexport och att landets finansiering skulle klara sig väl.

Han sa att förslaget var "korkat" och att energipriserna skulle "skjuta i höjden" för dem som införde taket. Han upprepade att Ryssland inte skulle sälja olja till dem som följer taket på 60 dollar per fat, som införts av EU, G7 och Australien.

Putin adderade att Moskva förberedde ett svar som skulle tillkännages under de kommande dagarna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt