Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rymdbolaget

Rymdbolaget Intuitive Machines nära spac-fusion - WSJ

Rymdföretaget Intuitive Machines är nära att gå samman med spac-bolaget Inflection Point Acquisition. Fusionen kan ge Intuitive en värdering på över en miljard dollar, skriver Wall Street Journal som hänvisar till källor.

Intuitive utmärker sig med sina månlandare, vilka rymdorganisationen Nasa planerar att använda för sina uppdrag till månen.

Enligt källor kan spac-affären bli tillkännagiven under fredagen. Om detta stämmer är det en positiv signal för sektorn. De rymdbolag som idag handlas på börsen har rasat på senare tid i samband med stigande räntor. Därutöver har ett antal aktörer som själva planerade att gå till börsen genom spacs, såsom italienska rymdlogistikbolaget D-Orbit och väderdatabolaget Tomorrow.io, ställt in dessa planer till följd av marknadsläget.

Inflection har idag en kassa på cirka 330 miljoner dollar som Intuitive kan använda för att expandera verksamheten, skriver WSJ.

https://www.wsj.com/articles/space-exploration-startup-intuitive-machines-nears-1-billion-spac-merger-11663291537

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt