Rightbridge Ventures tecknar avtal om förvärv av danska Tricked Esport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rightbridge Ventures tecknar avtal om förvärv av danska Tricked Esport

Rightbridge

It-plattformsbolaget Rightbridge Ventures förvärvar 80 procent av aktierna i danska e-sportorganisationen Tricked Esport. Köpeskillingen för aktierna uppgår till 41,4 miljoner kronor. Betalning sker med egna aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Denna transaktion är i linje med vår förvärvsstrategi som syftar till att skapa synergier mellan våra portföljbolag. Rightbridge Ventures fortsätter sin resa och förvärvet av Tricked bidrar med omsättning, en tydlig strategi till lönsamhet, en prenumeration och en diversifierad affärsmodell inklusive utbildningstjänster samt en engagerad community av spelare som kompletterar våra Metaverse- och Infrastructure-segment. Vi tar även in starka aktieägare som ser långsiktigt på Rightbridge vilket återspeglas i deras lockup-avtal och aktiepris om 1,5 kronor", säger Carlos Barrios, vd för Rightbridge Ventures, i en kommentar.

Säljarna av Tricked Esport kommer att äga 17,7 procent av Rightbridge Ventures efter transaktionen. Nebbegård Invest, som är storägare i Tricked Esport, kommer att bli ägare till 15,4 procent. Affären väntas slutföras under innevarande månad.

Tricked är en dansk e-sport tävlings- och utbildningsorganisation med över 50 anställda som tillhandahåller prenumerationstjänster för esport-utbildning via tre spelcenter, samt online, och till cirka 20 högstadie-, gymnasie- och yrkesskolor över hela Danmark. Enligt Trickeds prognos väntas intäkterna för helåret bli cirka 7 miljoner kronor och bolaget väntas nå neutrala till positivt ebitda till årsskiftet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om RightBridge Ventures

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien RightBridge Ventures

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt