Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rightbridge

Rightbridge Ventures tecknar avtal om förvärv av danska Tricked Esport

It-plattformsbolaget Rightbridge Ventures förvärvar 80 procent av aktierna i danska e-sportorganisationen Tricked Esport. Köpeskillingen för aktierna uppgår till 41,4 miljoner kronor. Betalning sker med egna aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Denna transaktion är i linje med vår förvärvsstrategi som syftar till att skapa synergier mellan våra portföljbolag. Rightbridge Ventures fortsätter sin resa och förvärvet av Tricked bidrar med omsättning, en tydlig strategi till lönsamhet, en prenumeration och en diversifierad affärsmodell inklusive utbildningstjänster samt en engagerad community av spelare som kompletterar våra Metaverse- och Infrastructure-segment. Vi tar även in starka aktieägare som ser långsiktigt på Rightbridge vilket återspeglas i deras lockup-avtal och aktiepris om 1,5 kronor", säger Carlos Barrios, vd för Rightbridge Ventures, i en kommentar.

Säljarna av Tricked Esport kommer att äga 17,7 procent av Rightbridge Ventures efter transaktionen. Nebbegård Invest, som är storägare i Tricked Esport, kommer att bli ägare till 15,4 procent. Affären väntas slutföras under innevarande månad.

Tricked är en dansk e-sport tävlings- och utbildningsorganisation med över 50 anställda som tillhandahåller prenumerationstjänster för esport-utbildning via tre spelcenter, samt online, och till cirka 20 högstadie-, gymnasie- och yrkesskolor över hela Danmark. Enligt Trickeds prognos väntas intäkterna för helåret bli cirka 7 miljoner kronor och bolaget väntas nå neutrala till positivt ebitda till årsskiftet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om RightBridge Ventures

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien RightBridge Ventures

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt